Assessments

Als je getalenteerde mensen wilt aantrekken en hen wilt helpen om hun potentieel volledig te ontplooien, kom je niet ver met de nog zo gangbare manier van beslissingen nemen. Waarom? De gangbare manier geeft uit een CV (een Zelfgecreëerde Ik) niet die informatie die noodzakelijk is. Ook geeft het verkennend gesprek of ontwikkelidee niet het inzicht die noodzakelijk is voor een langdurige arbeidsrelatie. Wat weet je, op het moment van aanname beslissing, nu werkelijk over gedragsvaardigheden, leervermogen, persoonlijkheid en groeipotentie van de nieuw aan te nemen kandidaat? Je hebt eigenlijk geen enkele garantie over toekomstig werksucces.

Het gaat nog vaak mis in werving & Selectie. De spook van Bad hire.  “Bad hire: iemand die de organisatie niet opnieuw zou aannemen als ze de kans kregen. Bad hire is een hardnekkig probleem: ‘het niet voldoen aan de verwachting van de ander’. Zowel van de kant van de opdrachtgever als van de werknemer”.

Wat als je het zeker zou kunnen weten? Wat als je intuïtie zou kunnen onderbouwen met inzicht? En je beslissing zou kunnen baseren op gegevens, in plaats van aannames en veronderstellingen? Dit kan. Je kunt meer te weten komen over gedragsvaardigheden, leervermogen, persoonlijkheid en groeipotentie dan ooit tevoren. Door hier aan voorbij te gaan ontstaan vaak tijdrovende en kostbare herstelwerkzaamheden. Kies voor meer zekerheid. Kies voor verbetering van de kwaliteit van instroom en doorstroom. Meer weten over het voorkeurswerkgedrag, de effectiviteit en competenties van de aan te nemen nieuwe medewerker? Door de inzet van een Assessment wordt het onzichtbare zichtbaar. In een onzekere wereld, heb je zekerheid nodig. Recruit & Select weet meer. Veel meer.